Posts

Showing posts from October, 2013

Mini Giveaway EkaTikah Craft

Image
Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

Hadiah-hadiahnya:
1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
5 Keychain Cendawan
5 Keychain Love
5 Handphone Strap Stawberri
3 bekas tempat cucuk jarum
10pcs Brooch Rose
5 batang Bookmark
10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

-Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

Syarat-syaratnya:
1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
Blog Bila Jari Mula Menaip
3- LIKE Page Bila Jar…

Hentikan CINTA kosong

Image
Bismillahirahmanirrahim

Hentikan CINTA kosong.
Hentikan CINTA berasaskan nafsu semata-mata.
Letak Ilahi itu sebagai matlamat dan letakkan Islam sebagai jalan.
Ingat percintaan kita ini bagi membina umah yang kuat pada masa hadapan.
Oleh itu, mengapa kita mesti sengaja meletakkan diri kita di batasan yang mampu membuatkan kita goyah?
Lelaki ada nafsunya, perempuan ada kelemahannya.
Kalau benar mencintai seseorang itu semestinya kita hendak bawa dia bersama-sama ke syurga dan janganlah pula melakukan perkara yang mungkar yang boleh membawa diri ke neraka.

Sebelum Aku Bernikah : Hilal Asyraf


Terima kasih atas mesej yg dikirim. Huhu
Patut aku beli lah Buku tu.
:')

Art Work Lah Konon

Image
Assalamualaikum
Lama tak update.
Almaklumla, hidup sebagai setuden, bizi memanjang. Sobs.

Bai de wei,
Saja update ni, sebab gedik nak bercerita, yang I skrg baru belajar guna Panit Tool Sai. Myahaha, gedik gilak. Org dah guna berzaman, aku baru nak belajaq. Sobs. Tapi takpa, tak luput aih ilmu tu. Huhu

Best jugak guna Sai ni, Senang tak rumit sangat macam Photoshop. Bagi I la. Hihi :3 Lagi pun Sai ni ringan bagi pengguna netbook macam I ni. :D

So, malas nak taip bebanyak.
Ni lah hasil penggunaan SAI.
ARTWORK LAH KONON :D










So, apa macam?
Haha,

Nanti bila I cuti lama, I nak teruskan Artwork ni.
Alahai, habaq pon macam ada orang kisah. Keh-333. xD

Annyeong!
Assalamualaikum. :)