Posts

Showing posts from January, 2013

Warkah Cinta

Image
Hari ni aku baru habis tengok cerita Warkah Cinta. Biasa la, mana ada Astro-astro ni ha nak tengok TV Al-Hijarh tu :'/. So, aku terpaksa lah download :) Thanks to Uploader sebab upload cerita ni. Tak sia-sia aku tertengok Warkah Cinta ni. Hehe :3

Dalam masa kurang daripada seminggu aku dah habis tengok cerita ni. HOHOH. Warkah Cinta ni diadaptasi daripada novel Warkah Cinta Berbau Syurga karya A. Ubaidillah Alias. So, aku jumpa sinopsis novel sahaja, dramanya pandai-pandai la hampa cari sendiri. Well, kalau hampa nak baca sinopsis cerita ni, boleh baca dekat sini .


Yang ni barisan pelakon-pelakon yang berlakon dalam drama bersiri Warkah Cinta
Bila tengok cerita ni jadi malu sendiri. Berkira-kira dalam hati, bilalah aku nak berpakaian labuh macam depa ni. And selama ni dok mengharapkan sangat seorang suami yang beriman, pembibimbing lah kononya, padahal diri sendiri. HAMPEH. Sobs-2 :'( #MALU# Sombong gila selama aku hidup dekat muka bumi Allah ni. Astaghfirullah. Moga Allah m…

Kembali Beraksi

Image
Cewah tajuk. Kembali Beraksi konon. Dah macam pelakon lah pulak.
18/1/2013, aku dah start pegang DSLR dah, Dia dah mula dah. Dia dah mula dah :3 Lama dah beqenti buat qeja ni. Lulz !












Okey. Dah setel. Amacam? Haha
Bye-2 !

Time To Be More Serious

Image
Tahun ni terasa sangat Busy dengan kehidupan dekat sekolah mahupun di rumah. Penggal dua ni sangat busy dengan tugasan luar PBS yang sangat lah mencabar kementalan dan fizikal diri yang lemah ini. There is two assignment to be done in just two months, and I've never have the issues for the assignment ! Ohtokkae ?

Kelas lain dah mula buat dah. Aku terkontang-kanting lagi. What should I do? Oh God ! I must be more serious this Year. I'm just keep wondering, how is the life in University, isn't that really though ?

I have to done this PBS for sure. Hope I can do it well. Ahh, tak tau lah, baru tahap sekolah. Cikgu masih bagi gambaran macam mana nak buat benda-benda ni semua. Kalau U, hah ! Jangan harap lah kau nak dapat :)

Well, nevermind. I think I can do it ! Much-much more better ! InsyaAllah.
Yes. Be More Serious ! Be more Matured !

#2 Biar Jari Berbicara

Image
Assalamualaikum Hello

Alhamdulillah. Dah seminggu masuk Tahun baru 2013. Selamat Tahun Baru ! HAHA !  Dah masuk tahun baru ni, banyak lah cerita baru kot? Almaklumlah, baru bukak sekolah kan?! HOHO ! Well, there is something intresting(to me la) that I want to story mory sikek :3 So, tanggal 1/1/2013. Satu permulaan hari sekolah sesi 2013 berjalan lancar. Cikgu still cikgu lama :3 Just tukaq soqang cikgu. MUET ! Oh, thats cool isnt it? *haih. aku tataw apa nak meqapu* -.-
Apa yg aku nak cerita sebenaqnya, classmate aku semua ni dah sepakat lantik aku jadi KETUA depa. Wahhh! Bangga sat. -.- Whatever lah >,< . Hakikatnya, aku mana peqnah pegang Jawatan tu ! Dah la tugas tu beqat. Aku dah la tak beqapa qajin ! Cehh !  Lingkup kelas tu jangan salahkan Ibu Mengandung naaa. Haha. Nasib hampa la haih dapat Ketua yg sangat Berdedikasi sebegini ! HOHO ^0^
Fist reaction aku masa dapat tau aku dilantik Ketua Tingkatan lebih kuqang macam ni lah.
 Then, lepas kompem aku jadi Ketua nya. This is my react…