Posts

Showing posts from October, 2012

Pesta Konvo UUM 2012

Image
Assalamulaikum Hello
Wahhh ! Untuk pertama kalinya aku dapat masuk dewan Besar UUM *aku tak ingat nama dewan tu. Ekekke :3. And boleh tengok Siswa Siswi kat sana KONVO. Erm... Apa yg syioknya bagi aku senaqnya. Depa punya muzik background tu. Haha. Orkestra ada. Main angklung la. Alat mainan Tradisional la. AKU SANGAT SUKA ! Huhu. Teringat memori indah bersama pasukan Pancaragam masa sekolah Rendah dulu. Huahuahua :'(
Masa lepas habis Konvo sesi pertama tu, kami keluar dari dewan pastu kakak-2 and abang-2 kat sana jaga kami macam budak SEKOLAH RENDAH. Takut nanti hilang. Wehehehe. Mekasih ler yo? :)))  Apa-2 pun tahniah kepada Graduan. Semoga sukses dunia akhirat okay? :)
Meh tengok gambaq yg Saya snap.  AMARAN. Gambar tersangatlah BURUK ! Muahahahaa !
 Terasa macam ambik gambar dekat paper jea. =..=''








Apa yang perlu kamu tahu : Azab Wanita

Image
Khas Untuk Kaum Hawa



( SHARE KEPADA SAHABAT-SAHABAT, MOGA BERMANFAAT KEPADA SEMUA )

Bismillaah.

(tolong ingatkan kepada semua kaum perempuan yang anda kenal)
Assalamu'alaykum warahmatullah hi wa barakaatuh


Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.
Aku lihat perem…

Terasa Diri Ini Kecil Sangat *Sangat*

Image
Assalamualaikum Hello
Yosh ! Hari ni tuisyen Batal lagi ! Syok sungguh depa bila Tuisyen takdak kan? Malang betoi cikgu dapat Student macam ni. Huhu. Mian Cikgu. Maap~ Wuuuu. *Cikgu tak malang pon* -.-''
Haiz. Tajuk Entry tu. Kecik yang macam mana ho???? Haaa, ni yang sedih nak cerita ni. Hux-2 X(.

* * * * * * *  * 
Dah jadik adat lah kan bila masuk Form6 ni kita akan rasa TerPencil, Rendah Diri, Rasa lekeh. Aku rasa KECIK ja bila dengan kengkawan yang dapat further study tempat yg orang NAMPAK. Yela, form6 ni banyakkan orang nampak dia 'apa kelas' *tangan ke bahu, mata ke atas* Huhuw. By the way, ni apa yang Aku rasa je lah. 



Apa-2 pon, Saya yakin ! Mana-2 tempat belajar sama jea. Janji dapat ilmu yang berguna untuk diri sendiri dan orang lain. Ilmu yang diredaiNya insyaAllah. :) 

Lagipun, Form6 sekarang ni makin dinaiktarafkan. Huhuw. Start tahun aku dah mula buat sistem Penggal. Ala-2 Universiti gitu. And lagi satu dapat berita tahun 2015 student Form 6 ni akan dipindahkan dan di…