Posts

Showing posts from 2012

#1 Biar Jari Berbicara

Assalamualaikum Hello
Yezza ! Dah lama tak menaip luahan rasa rasa rasa dekat Belog kesayangan ni.Sorry blog, dah lama I tinggalkan You. I'm really-2 sorry keh? *sapu-2 sawang sikit* xD
Biasa lah, cuti-2 sekolah ni memang busy ! Kalau dulu busy sebab belajar, *ceh*. Sekarang busy sebab qeja. Haha ! Anak paklang QEJA? seriously? xD *Ini SERIUS*. Saya la ni qeja dengan abang saya ja. Menjuai burger ! Yummy. Haqi-2 melantak burger. So lapas bukak sekolah ni jangan dok tanya pasaipa aku gemok ! Grrrr =.=
Novel yang tebai melangit tu pon tak dan habeh baca lagi. Busy sangat. Esok QTI moto pulak. Huaaa ! Aku takot terr. Hope lepas. Haha.
Dah ler. Dah tataw nak naip hapa. TATA ! :)

Kerjaya Lepasan Ekonomi STPM

Image
Assalamualaikum  Hello
Dapat diterima ke tingkatan 6 juga banyak kelebihannya, sistem tingkatan enam ini lebih mendalam pembelajarannya jika dibandingkan dengan SPM dahulu. Tingkatan enam ini lebih kepada persediaan mengambil ijazah sarjana muda di universiti kerana setiap subjeknya memerlukan analisis serta corak pemikiran yang lebih mendalam beserta contoh-contoh sebagai bukti usul ataupun jawapan yang diberi semasa peperiksaan dan pembelajaran.
Semasa di tingkatan enam bawah, pelajar akan mula membuat pertimbangan untuk memilih aliran. Aliran yang biasa ditawarkan ialah aliran sastera, sains dan kemanusiaan. Untuk topik hari ini, ingin saya bincangkan berkaitan kerjaya atau laluan jika anda mengambil aliran yang menawarkan subjek ekonomi.
Jika anda mengambil aliran ekonomi, sebenarnya banyak juga peluang sambung belajar serta pekerjaan yang sesuai dengan anda. Kelayakan mempunyai ekonomi itu melayakkan anda untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sarjana muda dengan …

Pesta Konvo UUM 2012

Image
Assalamulaikum Hello
Wahhh ! Untuk pertama kalinya aku dapat masuk dewan Besar UUM *aku tak ingat nama dewan tu. Ekekke :3. And boleh tengok Siswa Siswi kat sana KONVO. Erm... Apa yg syioknya bagi aku senaqnya. Depa punya muzik background tu. Haha. Orkestra ada. Main angklung la. Alat mainan Tradisional la. AKU SANGAT SUKA ! Huhu. Teringat memori indah bersama pasukan Pancaragam masa sekolah Rendah dulu. Huahuahua :'(
Masa lepas habis Konvo sesi pertama tu, kami keluar dari dewan pastu kakak-2 and abang-2 kat sana jaga kami macam budak SEKOLAH RENDAH. Takut nanti hilang. Wehehehe. Mekasih ler yo? :)))  Apa-2 pun tahniah kepada Graduan. Semoga sukses dunia akhirat okay? :)
Meh tengok gambaq yg Saya snap.  AMARAN. Gambar tersangatlah BURUK ! Muahahahaa !
 Terasa macam ambik gambar dekat paper jea. =..=''








Apa yang perlu kamu tahu : Azab Wanita

Image
Khas Untuk Kaum Hawa



( SHARE KEPADA SAHABAT-SAHABAT, MOGA BERMANFAAT KEPADA SEMUA )

Bismillaah.

(tolong ingatkan kepada semua kaum perempuan yang anda kenal)
Assalamu'alaykum warahmatullah hi wa barakaatuh


Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.
Aku lihat perem…

Terasa Diri Ini Kecil Sangat *Sangat*

Image
Assalamualaikum Hello
Yosh ! Hari ni tuisyen Batal lagi ! Syok sungguh depa bila Tuisyen takdak kan? Malang betoi cikgu dapat Student macam ni. Huhu. Mian Cikgu. Maap~ Wuuuu. *Cikgu tak malang pon* -.-''
Haiz. Tajuk Entry tu. Kecik yang macam mana ho???? Haaa, ni yang sedih nak cerita ni. Hux-2 X(.

* * * * * * *  * 
Dah jadik adat lah kan bila masuk Form6 ni kita akan rasa TerPencil, Rendah Diri, Rasa lekeh. Aku rasa KECIK ja bila dengan kengkawan yang dapat further study tempat yg orang NAMPAK. Yela, form6 ni banyakkan orang nampak dia 'apa kelas' *tangan ke bahu, mata ke atas* Huhuw. By the way, ni apa yang Aku rasa je lah. 



Apa-2 pon, Saya yakin ! Mana-2 tempat belajar sama jea. Janji dapat ilmu yang berguna untuk diri sendiri dan orang lain. Ilmu yang diredaiNya insyaAllah. :) 

Lagipun, Form6 sekarang ni makin dinaiktarafkan. Huhuw. Start tahun aku dah mula buat sistem Penggal. Ala-2 Universiti gitu. And lagi satu dapat berita tahun 2015 student Form 6 ni akan dipindahkan dan di…

Busy Busy Busy *Sangat*

Image
Assalamualaikum Hello


Ya, seperti mana tajuk Entry yang di atas. Aku sekarang ni teramatlah busy. Ya Busy ! *Busy lah sangat ! >.< ... Acctually malas nak update belog ni sebab taktau nak menaip apa. Jari ni tatau dah nak menari pesyen apa. Hoho ! Mana dengan nak exam lagi tak beqapa haqi ni. Study haram satu pon belom. Kejadahnya la. *alamak. kenapa bahasaku semakin kasar? Oh Tidak* !!! Doakan kejayaan SAYA pelis Yaaaa ! Wuhuuuuuuu~ Y.Y|||
Sabtu lepas (22/9/2012), My lovely Sekul jadik Tuan Rumah untuk Pertandingan Drama Komsas Sekolah Menengah Peringkat Negeri Kedah 2012. Atudiaaaa. Full aku bagi nama :) Hari tu aku jaga pendaftaran. Tiba-2 pulak aku TERjadi penjaga MASA. Fulamak ! Jadi penjaga masa pon nak habaq kat oqang. Pelis la Zati. Hoho. APA ingat SENANG ka nak jadi PENJAGA MASA tu? huhu. Terketaq-2 cek. Gahahaha ! Tapi best. Pengalaman pada oqg yg tak peqnah tau nak buat menatang haram apa pon. Kukuku ~
Apa-2 pon. Tahniah pada Sekolah yg Menang. SMK POKOK SENA *betoi dak t…

Oh ! My MUET

Image
Assalamualaikum Hello
Oh tidak ! Result ujian penggal pertama STPM aku teruk sesangat. Nak2 lagi MUET. So, since my MUET were really worse, I decide ! From now on, I will speaking, reading, writing, and singing in English ! *cewah, beqangan la ! x)
I will try my Best ! *Biarkan hancur ! Asal mencuba ! Muahahahaa ! xD
Okay bye guys ! Assalamualaikum ^^,

No Bahan =.=''

Image
Assalamualaikum Hello


Uhuk-2.Fullamak ! Dah bersawang berhabuk dah ha blog nih. Punya lah lama tak mengupdate. By the way, Iza nak say Selamat Hari Raya dan Salam Kemerdekaan untuk semua ! Belum terlambat kan? Weee ^^,
Hurm. Dah sebulan tak update gara-2 Netbook Hadiah TM nie buat hal ! Ni pon gagah-2 jugak nak guna. Muahahaha xD. Lagi satu, dah tak da bahan dah nak taip apa ! Oh My Idea ! TT.TT *even nak cerita pasai kehidupan seharian pon. Haha ! Oke tak penting ! >.<
Dah la, Buntu da haih. Nak Wish Happy Birthday to my Beloved Friend ! Nurul Ain Aqila ! Selamat haQi Tua okeyh ! (30 Ogos) And Siti Noor Rohaya (17 Ogos), and last but no least Nurul Hasanah (15 Ogos) Belum terlambat kan ak wish ni? ohoho. Tak sangka, dah besaq dah kengkawan aku ni. Muehehehe. x3
And The Last One Wish For MY OPPA ! YESUNG ! Saranghae lah weyh oppa ! Bhahaha xD
24 Ogos 1984
Okeyh la haih. Bye-2 ! ASSALAMUALAIKUM :)

Bila Jari Mula Menaip

Image
Assalamualaikum Hello
Bismillah. Okey, Kabare warga Blogger hari ni?Iza waras aja. ^^v. Hoho. So, Iza nak merepek marapu sekejap kat Sini ^^, . Hari ni Iza p SMJ *sekolah lama xD* sebab ada Program Karnival Bahasa Melayu Peringkat Negeri Kedah 2012. Iza p teman je Akak Upper 6 Sekolah Iza. Dia wakil daerah Kubang Pasu untuk Pidato Peringkat Negeri. Sekolah lain bawak 2 orang peneman je. Sekolah kitorang 9 Orang Okey ! Semangat ! Hehe ^^,
Iza yg dok tengok ja peserta semua tu berpidato, Iza pulak yg Seqam Sejuk takot. Bhahaha xDxD. Pastu Cikgu pulak cakap "Hah, Tahun depan kamu-2 semua pulak yg wakil Pidato" Pergh Cikgu. Cikgu suruh saya Cikgu boleh suruh ja la. Tobat saya Naik stage pastu saya Pengsan ! Nak buat pembentangan kat depan Kelas pon dah tergagap-2, inikan pulak nak Berpidato. Maka tidaklah jawapannya Cikgu. Tee Hee. Maap ^^''. *Tapi teringin jugak nak berpidato. -.-''
Dalam dok menaip-2 kat sini. Tiba-2 fikiran ku Melayang dan menerawang. ALAMAK ! *Be…

Hapus Hapus Hapus

Image
Assalamualaikum Hello

Oh Ya ! I'm Back ! Setelah sekian lama tidak menapak di dalam ini belog sehingga hampir bersawang keadaan di dalamnya. So creepy =.= . Ni gara-2 my Beloved brother yg dop sey bayaQ tenet. Cesh. Meqajok dengan Hang Sebulan ! Wahhah ! Ni pon dapat simpati dari rumah sebelah ja ni. Tumpang Cawangan dia seketika, Ahax ! x3.
So, dalam 3 minggu ni macam-2 hey jadinya. Terlalulah banyak. Taktau nak ceQita macam mana. HuaHuaHua. Minggu lepas dah Start sukan ! Oh Yeah ! Iza berjaya menyumbang mata dalam acara pecut 100 m dimana Iza mendapat tempat PERTAMA dari belakang dengan mencatat masa 19 saat ! daripada 20 saat masa yg diperuntukkan. Tersangat Ohsem kan? HAHA. *nampak sangat takleh Bersukan. Ceit -.-
Walaubagaimanapun ! Dengan bangganya ! Di suatu hari itu ! Dimana Iza telah diarahkan untuk menguruskan bahagian Hadiah dan Cenderamata bg Hari Sukan yg Bakal Berlangsung Isnin (16/7) ini . Tanpa diduga ! Iza telah disarungkan Pingat oleh Cikgu Sukan pada Hari itu. *Cuma…

Peminat Novel ? Baca Entri Ni !

Image
Assalamualaikum Hello 



Yo-2. Siapa peminat Novel dekat sini sila angkat kaki tangan anda. Jangan turun-2 dah. Muahaha. Okeyh. Sini Iza nak HabaQ mai sikit dekat peminat-2 Novel macam Iza ni. Haaa. Iza ada sorang kawan ni. Dia pun ada Blog jugak. And kawan Iza ni create Blog sebab dia memang Minat Menulis. Dia baru buat Blog.
Kawan Iza ni memang kebaboom lah dalam penulisan nih. Dia ni kretip. Banyak idea. Berbakat betul dia menulis. Jeles sekektika terasa diri ini. Kuang333 :3. So, dekat sini Iza nak lah kenalkan dia dekat peminat-2 Novel semua. *tu pun kalau ada. Sob2 TT.TT
Jom Support Kawan Iza ni erk. Nama pena Dia Durrah Inayah .Jom-2 Follow dia reramai. Haha. Support Jangan Tak Support Okeyh ! Mekasih Semua. ^^,
Bye-2 Assalamualaikum.

SAENG-IL CHUKHAHAMNIDA EETEUK OPPA !

Image
Assalamualaikum Hello


Hari ni hari Ahad bersamaan 1 Julai 2012 ! Means hari ni birthday Eeteuk !!! Omo ! Saengil Chukha Hamnida Oppa ! The best Leader in The Best Group in The World ! Kekeke. Hidup baik-2. Haha. K bye ! 
Esok 2 Julai. Means Birthday my Daddy ! Hehe ! Selamat Ulang Tahun Abah ! Sayang Abah ! Muahhhhh ! Ngeeeeeeeeee !

Super Junior Member's Messages

Image
Assalamualaikum   Hello 6Jib messages - Members' messages in 6Jib :

Leeteuk: You, who give sincere love to our music!! Limitless thanks once again! Please create valuable memories after listening to Super Junior's 6th album!! Thanks everyone for giving us the strong energy to run better by giving us your valuable clicks! I love you!!

Yesung: Oh~!! Every~one ^^ Cuties~ Thank you~ Be happy always!!

Shindong: Hello~~~ I'm ShinDong!!! Ladies and gentlemen, I would like to see U. Please visit to Korea!!!! Shall I be there? Oh, I'm hungry.... OMG!

Kangin: I waited as much as the fans. Thanks for waiting and giving love to our album. We will return everyone's love with better music in the future!! Be healthy always!

Sungmin:
I am Super Junior's Sungmin. Firstly, thank you for showing love for our album! We will also present to you better music in the future. We will be able to do it more handsomely and happily if you can be with us when we perform on stage! …

Dah Release !

Image
Assalamualaikum Hello
Apa yang dah releasenya tu? Haaa, nak tau tak? Hui333. ^^, Its a Super Junior 6th Album ! (6jib). Awesome lah ! Ikotkan waktu Korea la ni dah Release dah kot. Ahax. Belasah je lah Iza. Ngeeee ! ^^,

Aha ! Tu kat atas Tu.  Cover untuk 6Jib. Simple Gilak ! Tapi Biru! Like that ! Saya suka. Saya suka ! ^^,

Sexy Free AND Single Official Audio ! Dah release ! Awesome lah! Tak sabor nak tunggu MV ! Oh Kangin ! Ahax ! xD
Iza excited Gilak la hai ! Maaf-2. Huahahaha ! Bye-2 dulu semua ! Assalamualaikum ! ^^,

Super Junior 6th Album !

Image
Hello-2 ! Assalamualaikum ELF. Haha. Khas untuk ELF. *Iza sorang ja kot ELF kek sini ha. =..=
Btw Iza takmau merapu panjang-2 sangatlah. Just nak cerita betapa TerExcitednya Iza dengan Kembalinya Group Korean yang paling Iza minat nih. SUPER JUNIOR. Orang cakap diorang ni Gay???. Apa2 je lah. Tak peduli pun. Ahax xD.

Jom tengok Teaser Pict diorang, Ohsem.










Paling Excitednya ada Kangin ! ! ! Rindu kat dia !. Muahahaha. Makin bergaya lah kamu Kangin. Ha Ha x)


Ahah ! Ni Music Video pulak !  Ohsem la !
Sorry kalau rasa menyampah. Hehe. Na halkae. Annyeong ! Asslamualaikum ! :)

First Time Mungkin?

Image
Hallu2. Assalamualaikum and Selamat Pagi Buta kepada yang sedang Membuta dan kepada yang masih Berjaga. Wahaha. :3 . Today ! *26/6 . Hari pertama Iza buat Presentation bersama Group dekat depan kelas JA. * Lower 6 :3.

Cerita sebenarnya ni, Iza nak cerita ni, kes Sebenar ni, sebenaQnya lah kan, Hadoi ! Iza ni dah la darah Gemuruh. Gemuruh yang amat Gemuruh Lah ! Bila p cakap kat depan kawan dalam KELAS SAHAJA pon jadi takut2 macam ada orang nak makan Iza =.='' . Haizzz. Suara pon berubah jadi macam orang nak teQiak(menangis) ja. Mungkin sebab Pertama kali kot buat Persentation. Yeahhh First Time. Lama-2 Okey lah tu kan? InsyaAllah.








Tak sabaQ rasanya nak buang Penyakit Darah Gemuruh ni ! Sangat-2 lah tidak menyenangkan. Hurmmm. Korang ada petua tak nak hilangkan Darah Gemuruh? Huhu.

Okeyh lah. Tu ja nak cerita. *tatau nak create Ayat dah. Tee Hee ^^''
Bye-2 :)

Mahamahu.com anda Mahu 2012

Image
Hadiah Yang Ohsemmm. Hee :P


Slogan : Saya Mahu menang hadiah Maha kerana Saya Mahu hadiah Maha yang Maha Mahu sediakan.
Belasah je lah. Ehhe ! ^^''

Saya Join GiveAway SyieMazlan

Image
Join Give away Lagi. Keh333. :3
Durrah Inayah Umy Mira

Sayakah Follower Bertuah itu?

Image
Iza nak Join ! Iza nak Join !
Umy Mira Durrah Inayah Ezza Kiera