Posts

Showing posts from 2011

jalan-jalan

Image
Assalamualaikum and hello guys ! Sihatkah semua ? Hehe

Hari ni kan Miss Simple pegi jalan-jalan dekat CP dengan abang Miss Simple. Sampai CP abang Miss Simple terus pegi kedai komik dia, Haish. Pastu tibalah masa Miss Simple heret abang Miss Simple pegi tempat Miss Simple pulak, muahahahahaha ! Pegi mana ,pegi popular lah ! HAHA. Dalam dok jalan-jalan tu Miss terserempak dengan member sekelas. HAHA !

Sampai popular Miss Simple terus pegi bahagian  dictionary, tujuan nak carik kamus bahasa korea, malangnya tak ada. Tapi Miss Simple beli jugak kamus bahasa Jepun. HOHOH ! Lama jugak la Miss Simple dok popular tu. Sampai menagntuk abang Miss. HAHA ! Padan muka dia, ekekeke.

Lepas pegi popular, pegi union pulak. Tengok-tengok pastu blah. HAHA. Pastu Miss Simple pegi kedai DVD nak cari dvd Super Junior SuperShow, malangnya tak ada. HUAAA ! Sedihnya rasa. HUKHUK. Pastu masa nak turun pegi bawah, Miss terjumpak satu keychain ney ,comel la, mana taknya dah ada gambar super junior kat keychain …

color of woman

Image
Assalamualaikum and anyeonghaseyo guys ! :)

Okay. This night, Miss Simple nak sohseh about Color Of  Woman. A new Korean drama. Okay, tak penting sangat pon cerita tu. The most important is the actor ! Myahahahha ! :p

Miss Simple suka gila cerita ni sebab pelakonnya merupakan seseorang yang Miss Simple minat. Tee hee :p . Hero cerita tu ialah JaeHee ! Huhu. Lama sangat tak tengok dia berlakon, yelah dia kan pemuda Korea yang bertanggungjawab, sedia berkhidmat untuk negara. HAHA. Ok2, memang semua pemuda Korea Selatan kena join army. HUHU

Selama dua tahun Miss Simple menanti, akhirnya penantian Miss Simple membuahkan hasil. Yiepee ! Happy tak terkata. Macam ELF Suju yang menjerit histeria. Macam orang yang dapat duit dari langit. HAHA . Gilo gak Miss Simple eh.

Miss Simple suka sangat. Korang jangan marah eh sebab Miss Simple excited sangat ni, Miss Simple tau, ada yang anti-Korea ni. HUHU.

Dah2, Miss Simple takmau cerita banyak2. Nanti kena maki pulak.

Sebelum tu, meh kita tengok gamb…

LEDApple

Image
Assalamualaikum guys ! Sihat? Miss Simple kat sini sihat sahaja :)

TODAY ! Yes today, hari ni Miss Simple nak sohseh-sohseh sikit about LEDApple. Bukan buah apple ye .

Meh sini Miss Simple nak introduce korang dengan LEDApple. LEDApple ni sebenarnya band baru Korean. BAND ye. Bukan GROUP. Its a BAND ok? :) MIss Simple pun baru je kenal dengan diorang nih. Dioarang ni masih lagi baru, baru tahun lepas debut bersama lagu Baek Ji Young, 'DASH'. Kalau korang tak kenal, meh lah sini Miss simple kenalkan. HAHA. Walaupun baru diorang best ! :D



Now, jom kita skodeng profile diorang.

Members


Youngjun Seo Young Jun 11 May 1990 178cm 55kg Guitarist

Kwangyeon Kim Kwang Yeon 12 June 1993 182.5cm 68kg Bass

Jaehoon Choi Jae Hoon 22 November 1989 178cm 56kg Vocal (former member)


Hyeoseok Kim Hyeo Seok 27 April 1993 178cm 55kg Drummer

Kyumin Lee Kyu Min 10 Ogos 1993 186cm 60kg Vocal, Rappers

Former Member

I-OH Jeon Kiwook 22 Januari 1991 177cm 56kg Rappers, Vocal

Minyong Lee Min Yong 1 September 1989 177cm 56kg Vocal
Sunghyun Lee Sung Hy…

kucing pelik

Image
Assalamualaikum. Hai-hai. Hm. Kucing pelik? Apa yang peliknya? Ha, meh sini nak cerita sikit. Ada la sekor kucing ni. Warna putih tompok hitam, ekor panjang. Dah nampak agak tua dah kucing tu pun. Kami baru ja perasan kucing tu. Rasanya ada orang buang dia dekat kampung Kami.

Apa yang menyebabkan dia jadi kucing pelik bagi Kami ialah (::) Tiap-tiap petang Kami mesti nampak dia lalu depan rumah Kami. Tiap-tiap petang ja kucing pelik tu mesti pi dok bertenggek dekat tepi sungai dekat rumah Kami. Apa yang dia tunggu pun Kami taktau la. Acik Kami(my brother) kata kucing tu tunggu kekasih dia yang dah disumpah menjadi ikan (!) HAHA (!) Merapu ja Acik Kami tu.

Kami ada la pi usha dia kat tepi sungai tu. Tengok apa yang dia dok buat. Tapi dia tak buat apa-apa pon. Macam manusia termenung tunggu laki balik dari laut pulak. HUHU. So bertitik tolak dari situ, Kami pun terima konklusi Acik Kami tu. Walaupun merapu. HEHE (!)

Okay lah, sampai sini dulu coretan Kami okay? Jumpa lagi. Bye. Assalam.



sudah bergelar budak lepasan spm

Image
Assalamualaikum semua. Ini blog baru Kami. Kami sekarang ni dah bergelar budak lepasan SPM tau.Hehe. Yeah. BUDAK .Huhu (^o^). Baru je habis paper akaun 5/12 yang lepas. Syioknya rasa. Tapi kan Kami tiba-tiba je rasa rindu dengan sekolah. HAHA. Boleh percaya ke? Hehe. Lepas ni mesti Kami rindu dengan kawan-kawan Kami. Apa nak buat cuti panjang ni. Nak kerja Mam Besar tak harapkan. Dia suruh Kami belajar masak kat rumah (!) Hehe. Sekarang ni Kami just duduk rumah makan tidur, ''jaga badan''. Ekekeke.

Okaylah. Yang ni saja dulu post Kami for the new blog okay. Lagipun bukan ada orang nak follow. Ye tak? Sohseh-sohseh sesorang je. Hehe. Ok then, Bye guys. Assalamualaikum

p/s : Jaga diri semua. For junior belajar sesungguh tau Kakak Iza dah MERDEKA (!) aicehhhh =P