#PrayForMH370

Bismillah.
Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah, pencipta sekalian alam.


Last Saturday, kita, Malaysia diberitakan dengan berita yang besar. Which is Malaysia Airlines(MAS) go missing when their journey from KLIA to Beijing are not detected. Tiba-tiba boleh hilang daripada radar masa nak masuk perairan Vietnam. Pelik kan?

Because of that, banyak lah spekulasi yang dikeluarkan oleh mereka-mereka yang sangat care pasal MH370. Sampaikan tak tahu nak percaya yang mana satu. Tak lupa juga yang mempermainkan hal besar ni. Please guys, stop those speculation. :"( Please be sensitive to the passengers' family.

Impak kehilangan pesawat MH370 ni saya boleh tengok, banyak masjid yang dipenuhi jemaah yang melakukan solat sunat hajat demi memohon dipermudahkan operasi pencarian dan keselamatan mangsa dalam pesawat tu.. Tak ke indah macam tu? :')

Kita-kita ni hanya mampu berdoa sedayanya. Allah yang menentukan. Sesungguhnya, Allah adalah sebaik-baik perancang.

Dah enam hari, baru saya ada 'masa' nak update pasal kehilangan MH370.
Wassalam.



Comments

Popular posts from this blog

Kerjaya Lepasan Ekonomi STPM