Tugasan Banyak tapi Peduli Jalan-jalan Dulu

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum.

Duduk bersila atas kerusi. Pakai earphone. Buka lagu It Is You. Pakai spek mata pakcik-pakcik. Buka blog. Klik new post. Mula menaip. Ahha! Akhirnya, entry yang sangat-sangat menarik untuk aku menaip. Aicewah. Menarik sangat lah kan? Setelah sekian lama perancangan demi percangan dibuat oleh sahabat-sahabat beta  nak keluar jalan-jalan sekitar Penang, baru hari ni berkesempatan. Gituuu~

Sudah, straight to the point. Hari ni kami jalan-jalan ke Bukit Bendera dengan Batu Feringgi. Tu ja yang mampu. Mula-mula depa ni rancang nak pi Taman negara. Sudah sorang lagi ni pulak kata Taman Negara tak ada apa. So, jom lah kita pi Penang Hill. Hoho. Aku nak share gambaq ja sebenaqnya. Semuanya ada 148 keping. Kohkoh. Jadi, terimalah~ Nope, aku tak letak semua lah. Aje nye gile ler nak letak semua. xD

Sejuk~

Masa ni baru-baru sampai puncak bukit sana. Panjat bukit guna train. Pening nak mampuih beta rasa. Sampai atas rasa tinggi rendah tinggi rendah ja. Bhahaha~

InsyaAllah nanti kita hiking pulak eh sampai puncak. :D

The place that they call LOVE? Kah!

View dari Puncak kot (1)

View dari Puncak kot (2)
View dari Puncak kot (3)

Maaf. Baru belajar ambik gambaq panaroma. Bhahaha~

Binatang apa ni? Tolong la bagitau.
Ini masa dekat Batu Feringgi. Aku tertanya-tanya tumbuhan laut ni nama apa. Cantik la tengok dia duk meliuk-lintuk dalam ayaq laut tu. Macam nak pegang, tapi takut. Huhu~

Hm. Gambar masa dekat Batu Feringgi ni aku tak boleh letak dalam entry ni sebab terlalu extreme. Bhahahaha! Tak ah. Aku malu ja... Meow~

 Lulz~ Tak banyak view pemandangan pun. Yang banyak gambar budak-budak hiper ni haaa. Kohkoh.

Meet my friends~ dari kiri nombor. Eh. Dari kiri Dayah, Mira, Farah, Epa, Ika.



Saya di belakang. xD

Pffft! xD

Tu kembaq saya. Kohkoh..



Ini roommate kesayangan saya. :*

I don't know what am I doing. -..-'



Dengan kembaq lagi.


Dalam train masa nak naik bukit.



Tamat untuk pengembaraan hari ini. Tapi kesian yang sorang tu kempunan nak makan ABC. Pi nak makan ABC, ABC pulak dah habis. Kohkoh. Bertabahlah sahabat. Nanti cari lain nah. Huhu. Best keluar hari ni even banyak lagi assignment aku yang tak sudah. Mati la naaaak. TTvTT. Terima kasih untuk kengkawan yang sudi bawa diri kerdil ini untuk keluar berjalan-jalan. Terima kasih untuk Mira dengan Fara yang jadi drebar. Dan terima kasih jugak untuk mereka yang sudi bukak pintu kereta untuk aku. Kahkah!

Untuk Ika, terima kasih sebab tak muntah dalam kereta tadi. Muehehehehe~ Untuk Epa, terima kasih sebab sudi sumbangkan lagu disebabkan oleh radio yang hidup segan mati tidak mahu. xD. Untuk Dayah, terima kasih sebab tak teriak tak dapat ABC. Bhahahaha~ Terima kasih semua. Sayang mengkome~  Kalau aku ada hutang habaq oiii!

Sekian sahaja daripada saya. Selamat Tidur~

Blog Aku. Bahasa Aku. Suka Hati Aku



Comments

  1. Sampai hati hg crop gambaq aku.

    ReplyDelete
  2. taaaakk.... blog ni yg crop... aku tak crop! :'<

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kerjaya Lepasan Ekonomi STPM